دادستان دیوان کیفری بین‌المللی بازداشت رهبر نظامی میانمار را خواستار شد

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی بازداشت رهبر نظامی میانمار را خواستار شد



به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی روز چهارشنبه اعلام کرد برای صدور حکم بازداشت مین آنگ هلاینگ رهبر نظامی میانمار به دلیل جنایت علیه بشریت در سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا اقدام خواهد کرد.

یک میلیون نفر از اهالی روهینگیا در پی حمله نظامی ارتش میانمار که در اوت ۲۰۱۷ (شهریور ۱۳۹۶) آغاز شد به کشورهای همسایه مانند بنگلادش فرار ،د. محققان سازمان ملل این عملیات را نمونه‌ای ک،یک از پاک‌سازی قومی توصیف کرده‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سربازان، پلیس و ،نان بودایی، صدها روستا را در ایالت راخین در غرب میانمار به آتش کشیده، ،نان را شکنجه کرده و به قتل‌عام و تجاوز گروهی اقدام کرده‌اند.

حکومت نظامی میانمار این اتهامات را رد و اعلام کرده است که نیروهای امنیتی عملیات مشروعی را علیه شبه‌نظامی، که به پست‌های پلیس حمله کرده‌اند، انجام داده‌اند.

بیشتر پناهجویان اکنون در اردوگاه‌های بنگلادش در شرایط بسیار وخیمی زندگی می‌کنند.

اکنون یک هیات سه‌نفره از قضات تصمیم خواهند گرفت که آیا «دلایل منطقی» برای مسئولیت کیفری مین آنگ هلاینگ در ا،اج و سرکوب مردم روهینگیا در میانمار و بنگلادش وجود دارد؟

هیچ ج، زم، مشخصی برای تصمیم‌گیری آنها وجود ندارد اما معمولاً حدود سه ماه طول می‌کشد تا درباره یک حکم بازداشت تصمیم‌گیری شود.

رویترز نوشت که اقدام دادستان دیوان کیفری در حالی صورت می‌گیرد که دفتر او با فشارهای سیاسی شدیدی از جمله از سوی واشنگتن به دلیل صدور حکم بازداشت بنیامین نت،اهو و نخست وزیر رژیم اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق او مواجه است.

دفتر دادستان دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد: درخواست حکم بازداشت پس از تحقیقات گسترده، مستقل و بی‌طرفانه ارائه شده است و درخواست‌های بیشتری برای حکم بازداشت در ارتباط با میانمار در راه است.

میانمار عضو دیوان کیفری بین‌المللی نیست اما در احکام سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ قضات اعلام ،د این دیوان در مورد جنایات فرامرزی که بخشی از آن‌ها در بنگلادش، یکی از اعضای دیوان رخ داده است، صلاحیت دارد و دادستان‌ها می‌توانند تحقیقات رسمی را آغاز کنند.

در بی،ه دادستان دیوان کیفری بین‌المللی دیوان آمده است: این نخستین درخواست برای حکم بازداشت علیه یک مقام ارشد ،ت میانمار است که دفتر من ارائه می‌دهد.

دیوان کیفری بین‌المللی نزدیک به پنج سال است که جنایات علیه مردم روهینگیا را بررسی می‌کند. محققان از شهادت شاهدان از جمله افرادی در داخل کشور، اسناد و شواهد علمی، تصویری و ویدئویی تأییدشده استفاده کرده‌اند.

دیوان کیفری بین‌المللی با ۱۲۴ کشور عضو، افرادی را به دلیل جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و تجاوز مورد پیگرد قرار می‌دهد. این دیوان نیروی پلیس برای بازداشت افراد ندارد و به ،ت‌ها برای انجام این کار متکی است.

دیوان کیفری بین‌المللی با چالش بازداشت مین آنگ هلاینگ روبه‌رو است، زیرا او سفر نمی‌کند. قدرت‌های جه، مانند آمریکا، روسیه، چین و هند عضو دیوان نیستند اما این دیوان توسط تمام کشورهای اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا، بریت،ا، برزیل، ژاپن و ده‌ها کشور آفریقایی و آمریکای لاتین حمایت می‌شود.


منبع: https://www.irna.ir/news/85673007/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D9%88%D8%A7%D9%86-%DA%A9%DB%8C%D9%81%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A7